Wadköping Matmarknad år 2!

Förra helgen anordnades Wadköping Matmarknad för andra året i rad. Vi var redan förra året både glada för att få var med och imponerade av vilket utbud av godsaker som står till bud i vår region men i år kändes marknaden som ännu ett strå vassare. Fler matutställare och en avdelning med vintage/loppis och sen detta fina, publiklockande väder som grädde på moset.

Vi hade vårt bord längs med huvudgatan långt ner mot slussen till och vi kunde verkligen njuta i fulla drag av den trevliga stämningen, morsa på stammisar, bjuda på smakprover och gunga loss i takt med musiken som Sjökrogen Katrinelund på andra sidan gatan bjussade på. I år hade vi, förutom ost att köpa med hem, med oss små ostbrickor att äta på plats. Trots att vi hade bullat upp ordentligt tog dom slut efter bara några timmar. Det är ju ändå ett angenämt bekymmer att sälja slut på en produkt och som tur är ligger butiken nära så vi kunde bunkra upp med fler ostbrickor till lördagseftermiddagen.

På söndagen dök det utlovade regnet aldrig upp  och eftersom det var något mindre folk, och därmed lite personligare kundmöten, blev även söndagen en härlig marknadsdag. Hade man fått önska något skulle det vara något färre getingar, det var helt lönlöst att försöka ha provsmak på marmelader t ex. På söndagen fick vi också chans att prata lite närmare med killarna bakom bageriet LOKAL från Kumla. Vi har alltid uppskattat deras prisbelönade bröd som både är ekologiskt och närproducerat men i och med matmarknadens möte gjorde vi slag i saken och bestämde att också skulle bli återförsäljare av deras goda bröd. Örebro Ost + LOKAL = Sant!

Sist men inte minst vill vi såklart ge en eloge till Stora, Lilla, Gamla Örebro för det jobb dom lägger ner för att arrangera Wadköpings Matmarknad. Så välordnat och trevlig med en matmarknad som förhoppningsvis sprider sig som ett publikdragande arrangemang bortom länsgränsen och ger ringar på vattnet för oss medverkande företagare.  En gång är ingen gång, två gånger är en tradition!

wm1wm2 wm3 wm4

No comments yet.

Kommentera