Våra Ostar

Hos Örebro Ost hittar du ostar av alla typer och för alla smaker. Vi brukar ha ca åttio olika ostar i disken. Vi älskar ost som smakar mycket så bland hyvelostarna har vi valt att satsa på ett lite mer vällagrade varianter av våra svenska klassiker så som grevé, präst, herrgård m fl. Självklart finns även ett par lite mildare varianter, men de allra mest menlösa och smaklösa hårdostarna får lysa med sin frånvaro.

I dessertostdisken finns hårda, mjuka eller halvmjuka godsaker av såväl mer välkänd som udda slag. Ostar på både fårmjölk, getmjölk eller komjölk står till buds. Ja, till och med buffelmjölk finns representerad i en härlig mozzarella. Fokus i ostdisken ligger på franska ostar men alla måsten från övriga Europa finns naturligtvis också. Några väl valda hantverksmässigt framställa ostar från våra svenska gårdsmejerier står alltid att finna. Vad sägs t ex Bredsjö blå, en oerhört smakrik blåmögelost på fårmjölk som lagrats i nära två år!

Välkommen in i butiken för att botanisera i vår ostdisk. Är du på jakt efter någon särskild ost så prata gärna med oss. Vi har ett stort beställningssortiment.

Comments are closed.